Ki áll a CABALA mögött?

Elek Betti

Szín- és stílustanácsadó, a CABALA ruhamárka megálmodója és tervezője.

Kislány korom óta nagyon szerettem öltözködni, de a saját stílusomat sokáig nem sikerült megtalálnom. Utólag úgy látom, leginkább másokat utánoztam. Gyerekként figyeltem a társaimat, hogy ki és mi számít népszerűnek, és ennek megfelelő ruhákat viseltem. Felnőttként pedig a trendeket követve próbáltam jól érezni magam a bőrömben. Talán mondanom sem kell, hogy kevés sikerrel.

Megfelelő minta vagy tudás hiányában sokan próbálunk meg az “utánzás” módszerével elevickélni az élet számos területén – ahogyan tettem én is. A sok próbálkozás és tapasztalás után viszont szükséges levonnunk a megfelelő konklúziót azzal kapcsolatban, hogy ami másnak működik, jól áll, örömet okoz az vajon nekünk is megadja-e a kívánt hatást.

Rengeteg igyekezet, kísérletezés és számtalan kitekintés után elérkeztem odáig, hogy a egyszerűbb szabású „időtlen” ruhákban találtam meg magam. Idővel a ruhatáram egyre letisztultabbá vált. Arra törekedtem, hogy minél egyszerűbb és időtállóbb darabokkal töltsem meg a szekrényemet. Fontos volt, hogy a ruháim jól használhatóak és egymással könnyen kombinálhatóak legyenek, de ez legalább annyira nehéz feladatnak bizonyult, mint az önazonosságom megtalálása. Nem találtam jó minőségű és jól szabott alapdarabokat magamnak. Ez a kielégítetlen igény motivált a saját ruhamárkám, a CABALA megalapítására.

Vállalkozásom 2016-ban indult. A ruhák az „egyszerű, de nagyszerű” elvet követik a kezdetektől, és ez nem változott azóta sem. Sok minden viszont igen: például sokkal tudatosabb lettem, és így az általam tervezett darabok is.

2018-ban elmélyedtem a színek elméletében. A saját bőrömön tapasztaltam, hogy egy jól megválasztott színnek és fazonnak milyen nagy hatása van, mekkorát tud lendíteni a megjelenésünkön. Úgy éreztem, megtaláltam valamit, amit oly régóta kerestem. Végre a saját adottságaimnak megfelelően öltöztem, nem másokat követve. Azóta a küldetésemnek tekintem, hogy a hozzám hasonló hölgyeknek segítsek.

Ugye mennyit tud számítani a jól megválasztott szín?

További ismeretek gyűjtésébe kezdtem, lelkesen tovább képeztem magam. Ma már úgy tervezem minden újonnan megszülető fazonunkat, hogy a különféle női testalkatok különleges és egyéni adottságait tartom a legfontosabb szempontnak, a folyton változó trendek helyett. A színek kiválasztásánál sem az aktuális divat motivál. Sokkal inkább az a célom, hogy a palettánkon a színek összes árnyalata felsorakozhasson, hogy mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelőt, az év bármely szakaszában.

Mindannyian különbözünk egymástól. Sokan sokféle módon vagyunk csodaszépek. A legfontosabb dolog – amit hitvallásomnak is tekintek -, hogy ezt a szépséget megtaláljuk és a megfelelő módon kihozzuk magunkból. Az én célom, hogy ebben a folyamatban segítselek titeket és ennek megfelelően alkossuk meg számotokra a legideálisabb alapdarabokat.

Vásárlói visszajelzések

„Évek óta vásárolok CABALA ruhát. Sokszor előfordul, hogy kinézek egy-egy újabb darabot, színt vagy fazont, felteszem a kívánság listámra, és ha lehetőség van rá, akkor már rendelek is! Számomra fontos, hogy kényelmesek legyenek a ruhák, könnyen kezelhetőek és jól érezzem magukat bennük. Ezt mind tudják a CABALA csodák, ráadásul nagyon sok bókot be is zsebelek minden egyes alkalommal. Mióta Bettit megismertem sokkal bátrabban használok élénk színeket és párosítok málnát zölddel és karibi kékkel. Arról nem is beszélve, hogy a meglévő ruháim mind tökéletesen párosíthatóak a CABALA övemmel és blézeremmel, így sokféle outfittet tudok kialakítani néhány ruhából. Bátran ajánlom mindenkinek, hogy Bettit látogassa meg a showroomban, mert biztos jó kezekben lesz. Nekem biztosan nem lenne napsárga ruhám, ha ő nincs, mert határozottan királykék volt a fejemben, amikor megérkeztem... Azóta akárhányszor felveszem, azt érzem ez tényleg az én színem (és rengeteg visszaigazolást is kaptam már)! Azoknak ajánlom a CABALA-t, akik szeretik a színeket (vagy szeretnék, de eddig még nem találták meg az igazit...), és fontos számukra, hogy elérhető, kedves, magyar tervezőtől vásároljanak, aki sok magyar varrónővel és vállalkozóval dolgozik együtt.”
Árvay Angelika
„Nagyon elégedett vagyok a márkával, a ruhák minősége szerintem verhetetlen, a szabásvonalak, fazonok közt mindenki talál alkatára, színtípusára valót. Ami nálam a vásárlásnál nagyon sokat jelent, hogy könnyen, gyorsan tudok választani. Ha a színtípusom színeivel kapcsolatban bizonytalan vagyok, tudok segítséget kérni. A honlapon is elérhető a színtípus jelzés, ami nagyon megkönnyíti a döntésem. Nem hiszem, hogy tudnék / akarnék boltról boltra mászkálni és keresgélni olyat, ami számomra elfogadható és az alkatomnak is megfelel. A bolti minőséget meg sem említve...Ahogy Carrie Bradshaw szokta mondani: „Szeretem a befektetéseimet ott tartani, ahol látom őket. A gardróbomban.” A CABALA ruha számomra egy ilyen befektetés önmagamba és az önbizalmamba. A ruháimmal egytől egyig teljesen elégedett vagyok, most már ritkábban látni cabalátlanul mint Cabalában. Reggelente sokat számít, hogy nem kell vasalgatnom és vacakolnom, hogy mi mihez illik, a saját színtípusomon belül maradva gyakorlatilag mindent mindennel tudok kombinálni. Nap közben magabiztosnak, élettelinek érzem magam, nem gyűrődik, rugalmas, kényelmes, légáteresztő az anyag, fantasztikusak a színek. Imádom a ruháimat viselni, szerintem mind irodába, mind alkalmakra ideális választás, de egy tornacipővel is isteni, ha csak egy szaladgálós naphoz lenne szükség egy felkapós szettre. A ruhákra rengeteg dicséretet kapok, sőt volt, hogy az utcán is leszólítottak.”
Szuhai Mónika
„Amikor először jártam nálad, magával ragadott a sokféle szín és a sok előnyös szabású ruha. A legelső CABALA ruhámat ugyanúgy hordom mind a mai napig. A CABALA ruhák kényelmesek, nagyon jól kombinálhatóak, hordhatóak, hatalmas előnye, hogy sokféle színben elkészíthetőek, így végre tudok a színtípusomnak maximálisan megfelelően öltözködni. A ruhákban nagyon jól érzem magam, amikor ezeket viselem, mindig nagyon sok dícséretet kapok. A pólók és nadrágok érkezésével vált teljessé a ruhatáram, immár 31 CABALA ruha büszke tulajdonosa vagyok. Azt vettem észre, hogy ezek mellett a ruhák mellett az öltözködés immár nem nyűg, hanem izgalommal tölt el. A showroom hangulata maga a nyugalom szigete, igazi stresszoldó, szabályszerűen várja az ember, hogy menjen. Nagyon tetszik, hogy kiegészítőket is lehet vásárolni, sokszor csábultam már el. Amikor pedig még a közös fotózásokba is belecseppentem, az egy hatalmas löket az önbecsülésemnek, önbizalmamnak, mikor viszontlátom a képeket magamról, ezeket a fotózásokat receptre írnám fel mindenkinek.”
Őri-Tömő Andrea
„Nekem szuper élmény volt, amikor személyesen is eljuthattam hozzád. Nagyon sokat segített az iránymutatásod a fazonokat és a színeket illetően. Teljesen biztos, profi kezekben érezhettem magam. Kicsit olyan érzése lehet egy hétköznapi nőnek is nálad, mintha lenne egy személyi stylistja. Mindig is vonzódtam a színekhez, aztán egy színkendőzés elbizonytalanított és neked hála visszataláltam a színekhez. Nagyon sokat jelentett a véleményed és azóta is ennek mentén vásárolok, pedig nem is voltam nálad tanácsadáson - ez csak két órás ruhapróba eredménye. A ruháidban egyedinek érzem magam. Büszke vagyok, amikor viselem. Önbizalmat ad nekem. Nem jön szembe az utcán, imádom az élettel teli színeit. A derekamat szeretem hangsúlyozni és ehhez nálad megtalálom a fazonokat, emellett pedig overál mániám is van, amiből nálad szintén akad megannyi fazon. Amit különösen nagyon szeretek, hogy a ruhák nem kihívóak, nem látszanak át, nem túl kivágottak, nem rövidek, ezért munkahelyre is bevethetőek és mivel egyszínűek nagyon könnyedén lehet hozzájuk kiegészítőket választani és variálni őket.”
Márton Henriett

Keresés