Ki áll a CABALA mögött?

Elek Betti

Szín- és stílustanácsadó, a CABALA ruhamárka megálmodója és tervezője.

Kislány korom óta nagyon szerettem öltözködni, de a saját stílusomat sokáig nem sikerült megtalálnom. Utólag úgy látom, leginkább másokat utánoztam. Gyerekként figyeltem a társaimat, hogy ki és mi számít népszerűnek, és ennek megfelelő ruhákat viseltem. Felnőttként pedig a trendeket követve próbáltam jól érezni magam a bőrömben. Talán mondanom sem kell, hogy kevés sikerrel.

Idővel a ruhatáram egyre letisztultabbá vált. Arra törekedtem, hogy minél egyszerűbb és időtállóbb darabokkal töltsem meg a szekrényemet. Fontos volt, hogy a ruháim jól használhatóak és egymással könnyen kombinálhatóak legyenek, de ez legalább annyira nehéz feladatnak bizonyult, mint az önazonosságom megtalálása. Nem találtam jó minőségű és jól szabott alapdarabokat magamnak. Ez a kielégítetlen igény motivált a saját ruhamárkám, a CABALA megalapítására.

Vállalkozásom 2016-ban indult. A ruhák az „egyszerű, de nagyszerű” elvet követik a kezdetektől, és ez nem változott azóta sem. Sok minden viszont igen: például sokkal tudatosabb lettem, és így az általam tervezett darabok is.

2018-ban elmélyedtem a színek elméletében. A saját bőrömön tapasztaltam, hogy egy jól megválasztott színnek és fazonnak milyen nagy hatása van, mekkorát tud lendíteni a megjelenésünkön. Úgy éreztem, megtaláltam valamit, amit oly régóta kerestem. Végre a saját adottságaimnak megfelelően öltöztem, nem másokat követve. Azóta a küldetésemnek tekintem, hogy a hozzám hasonló hölgyeknek segítsek.

Ugye mennyit tud számítani a jól megválasztott szín?

További ismeretek gyűjtésébe kezdtem, lelkesen tovább képeztem magam. Ma már úgy tervezem minden újonnan megszülető fazonunkat, hogy a különféle női testalkatok különleges és egyéni adottságait tartom a legfontosabb szempontnak, a folyton változó trendek helyett. A színek kiválasztásánál sem az aktuális divat motivál. Sokkal inkább az a célom, hogy a palettánkon a színek összes árnyalata felsorakozhasson, hogy mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelőt, az év bármely szakaszában.

A tudatosság életünk minden területén egyformán fontos. Egy jól kialakított ruhatár harmonikus megjelenést eredményez, a kellemes kisugárzáshoz azonban az is hozzátartozik, hogy milyenek a gondolataink: mennyire építő jellegűek, mennyire visznek előre? Mélyen hiszek a jó színek és a pozitív gondolatok erejében, ezért a kabalaruhák mindegyikébe szabadon választható egy hímzett, pozitív töltetű felirat (ha úgy tetszik, mantra), ami rezgésével körbevesz minket. Az üzenet hat ránk és erőt ad, amikor az adott ruhát viseljük. Emlékeztet egy-egy fontos igazságra, megerősít, támogat minket céljaink elérésében, vagy egyszerűen csak segít, hogy még jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

Keresés

Várj!

Szeretnéd jobban megismerni a színtípusokat, és hogy mely színeink állnának jól rajtad?​

Készítettem egy 40 oldalas ebookot, amiben bemutatom a 4 színtípust és hogy mely színeink mutatnak jól az egyes színtípusokon. Ezenfelül még pár remek tippet is leírok, amivel feldobhatod a megjelenésedet.

Feliratkozol cserébe a hírlevelemre, hogy értésülhess legfrissebb CABALA-val kapcsolatos hírekről és akciókról?

Melyik színtípusba tartozol?