Fashion Revolution 1. – Hogyan indult a CABALA?

Fashion Revolution 1. – Hogyan indult a CABALA?

A Fashion Revolution hetén, a divatipar átláthatósága céljából szeretnélek ezen a héten egy kicsit közelebb hozni titeket a gyártási folyamatainkhoz, egy kis betekintést engedni a munkánk azon részébe ami kevésbé van szem előtt. Megmutatni azt, hogy kik és mennyit dolgoznak azokon a ruhadarabokon melyeket itt megosztok veletek a szépséges fotókon, amiket felpróbálhattok a bemutatótermünkben és amelyeket kézhez kaptok rövidesen a megrendeléseteket követően.

Arra gondoltam, hogy több szempont szerint és különböző folyamatokat is bemutatnék nektek, hiszen nagyon sokrétű a munkánk. Az esetek többségében igazán változatos, hiszen az év különböző szakaszaiban mindig más és más feladat és kihívás vár ránk. Gondolok itt egy új ruhadarab tervezésén és megvalósításán, a ruhapróbákon és az egyedi megrendeléseken át.

HOGYAN INDULT A CABALA?

Kezdetben mesélnék nektek egy kicsit magamról, hiszen én álmodtam meg és hoztam létre a márkát 2016-ban és azóta is egymagam vezetgetem. Messziről indultam ami a szakmát illeti, hiszen nem jártam divatipari iskolába és nincsen ezirányú végzettségem ezért mindig egy kicsit zavarban vagyok ha pontosan meg kell neveznem, hogy mi vagy ki vagyok én most pontosan. Teljesen más területen mozogtam korábban – kezdetben egy színházban képzeltem el a jövőben táncosként, majd egyhamar a bárpult mögött találtam magam és pár évet eltöltöttem a vendéglátásban míg végül rátaláltam az utamra. Nagyon hálás vagyok és szerencsésnek érzem magamat azért, hogy ráleltem erre az útra és kiteljesedhettem benne. Természetesen rengeteg nehézséggel és küzdelemmel tarkított ez az út is és a napjainkban is sokszor találkozom vállalkozóként kihívásokkal, de mindezeket megszépíti, engem pedig boldoggá tesz, hogy azzal foglalkozhatom (sokszor még a hétvégéken is) amit igazán szívből szeretek és csinálok.

A vállalkozásom elindítását kezdetben leginkább az önmegvalósítás motiválta – szerettem volna belekezdeni egy saját vállalkozásba és azzal foglalkozni ami engem valóban érdekel. Az évek múlásával viszont az önmegvalósítás átalakult egy olyan szolgáltatássá ahol a fókusz egyre inkább lekerült rólam és a vendégeimre terelődött a figyelem – arra, hogy a munkámmal hogyan tudlak titeket a legjobban támogatni.

Szakmai alapok hiányában a vállalkozás elindítása előtt természetesen tanulásba kezdtem és igyekeztem minden fontos dolgot elsajátítani ami a ruhák megtervezéséhez, megvalósításához majd az értékesítéshez szükséges. A Budapesti Divatiskola tanfolyamaink megtanultam alapszinten varrni (de mindenki hálás lehet azért, hogy nem én készítem a termékeinket mert az én kezemben az alapokon kívül nincsenek benne az évek és a rutin sem.) Ezzel párhuzamosan pedig a Lucia Divatakadémia számtalan kurzusát is elvégeztem. Kezdve a modellezéstől, a divatrajzon át egészen a marketingig nagyon átfogó képzéseket tartottak amelynek köszönhetően kellő rálátást kaptam és elég tudást ahhoz, hogy bele merjek vágni a saját ruhamárkámba. Ami az első 2 évében nagyon lassan, de annál lelkesebben döcögött az útján – és talán ennek a lelkesedésnek köszönhető, hogy a nehezebb kezdet után végül lett jövője is a vállalkozásomnak.

2018-ban ismerkedtem meg a manapság nagyon népszerű színelmélettel és lettem magam is színtanácsadó. Ezt követően egy pillanat alatt megsokasodtak a színek a palettánkon és kikristályosodott az irány amely mentén jelenleg is haladunk. 2018 év végén beköltözünk a Karinthy Frigyes úton található showroomunkban, amely kezdetben egy tervezői showroom volt (MEtime showroom) ahol több másik tervezővel együtt állítottuk ki a termékeinket, de egyhamar elnépesedtek a színes ruhák a lakás minden pontján és változott át a showroom a CABALA bemutatótermévé.

Így alakult át a bemutatótermünk a kezdetektől

Csodás 4 és fél évet töltöttünk el itt, de elérkeztünk egy újabb mérföldkőhöz ugyanis kinőttük a szeretett kis lakásunkat ezért egy bátor döntést hoztam és elköltöztünk.

Ezen a héten bútoroztunk át egy szomszédos ám de sokkal nagyobb, tágasabb és napfényesebb lakásba ahol tovább alkothatunk – ezúttal ismét többedmagammal ugyanis terveim között szerepel, hogy a bemutatótermünk egyben egy szín stúdióvá alakuljon. Telis tele színekkel és hozzáértő szakemberek segítségével teljesen más élménnyé alakul át a vásárlás és az öltözködés.

Így néz ki a bemutatótermünk a napjainkban:

 

Tarts velem ezen az izgalmas utazáson, hiszen az igazi kaland még csak most kezdődik!

A bemutatkozó sorozatunk is folytatódik. Következő részben arról mesélek neked, hogy hogyan születik meg egy új ruha, hogyan készülnek az újabb kollekciók nálunk.

A bejegyzés írója:

Elek Bettina

Elek Betti vagyok, szín- és stílustanácsadó, a CABALA ruhamárka megálmodója és tervezője. Kislány korom óta nagyon szerettem öltözködni, de a saját stílusomat sokáig nem sikerült megtalálnom. Utólag úgy látom, leginkább másokat utánoztam. Gyerekként figyeltem a társaimat, hogy ki és mi számít népszerűnek, és ennek megfelelő ruhákat viseltem. Felnőttként pedig a trendeket követve próbáltam jól érezni magam a bőrömben. Talán mondanom sem kell, hogy kevés sikerrel.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Keresés