#színtípusok – NYÁR típus

#színtípusok – NYÁR típus

9f1aed3d8e21ecbea473cbefce18a1e0.jpg

A NYÁR SZÍNTÍPUS

A nyár típus színei a téli színpaletta árnyalataival megegyeztő – szintén hideg tónusokat tartalmaz – viszont sokkal világosabb, elmosódottabb, púderesebbek. Napszívta, kifakult színek – mintha a téli palettát kint felejtettük volna egy hétre a napon és megszívta volna őket.

A nyarak a lágyabb és világosabb árnyalatok elemlik ki a legjobban, hiszen ők maguk és a színeik is nagyon kecsesek, nőies és finom megjelenésűek – visszafogottabb kontrasztokkal.
színtípus palettájára jellemző 3 fő tulajdonság: HIDEG, LÁGY és VILÁGOS. A legfontosabb a színeink kiválasztásakor, hogy ezek a feltételek meglegyenek – amint valamelyik nem megfelelő máris kibillen az összhatás és torzulni fog a kép.

79864823_685772945162830_4522139300380278784_n_masolat.jpg

Szolid elegancia és kifinomult nőiesség jellemzi a nyár típust. Pasztelles árnyalatok, visszafogott színek. A nyár típusokon remekül mutatnak a szürkés, akár kopottas árnyalatok – a nagyon sötét színek viszont elnyomják őket. Csodásan festenek a lilákban, rózsás árnyalatokban. Nekik fokozottan figyelniük kell arra, hogy ne válasszanak olyan darabokat melyek túlharsongják őket élénkségükkel – kerüljék a túlságosan drámai hatás keltését, mert a törékenység inkább az ami az ő igazi fő vonásuk.

80504832_565712170890179_3377402122243932160_n_masolat.jpg

A világos színek mellett nagyon fontos tényező a nyár típusok számára, hogy megmaradjanak a hideg tónusok mellett, hiszen a melegebb árnyalatok egyből sárgásabbá változtatják az arcukat. Kevésbé lesz általuk üde a tekintetük, tompább lesz a szemük csillogása és az az egészséges arcpír is eltűnik az orcájukról, ami egyébként jellemzi őket.

80981698_1021295574936034_1231169108590985216_n_masolat.jpg

Amennyiben egy nyár típus az őszi palettára téved akkor egyből éveket öregít magán és sokkal fáradtabb lehet a megjelenése is. A barnás árnyalatok sárgítják az arcbőrét, a fogait és a szeme fehérjének élénkségét is visszaveszik, ezáltal a tekintetük nem lesz annyira igéző, mint a saját színeik viselésekor.

2018_2019-2.png

A nyaraknak érdemes kerülnie a nagyon telített, mély, karakteres színeket, mert azok könnyen elnyomják az amúgy nagyon finom és bájos megjelenésüket. A kedves arcuk helyett a színek kerülnek előtérbe, melyek üvöltenek rajtuk. A számunkra megfelelő színekben mi magunk sugárzunk és minket vesznek észre, dícsérnek meg – amennyiben egy szín tónusában megfelelő, de viszont túlságosan erőteljeses, akkor az a szín elnyom bennünket és nem mi, hanem a rajtunk található ruha lesz a domináns ami teljes mértékben háttérbe szorít bennünket, ez sem jó választás.

A világos, lágyabb és hideg tónusú színekben felragyog a nyár típusok arca – kipihent és sugárzó lesz. A törtebb színekben érződik igazán az egység és lesz teljesen harmónikus a megjelenésük. Ennek a típusnak elsősorban ezekre az alap tényezőkre érdemes arra odafigyelnie.

Amennyiben szeretnél jobban belemélyedni a színek világába, kíváncsi vagy, hogy neked mely árnyalatok a legelőnyösebbek vagy az érdekelne, hogy hogyan tudod ügyesen kombinálni a típusod színeit akkor keress meg bátran és segítek neked megmutatni ezeket.

tel.png 

A bejegyzés írója:

Elek Bettina

Elek Betti vagyok, szín- és stílustanácsadó, a CABALA ruhamárka megálmodója és tervezője. Kislány korom óta nagyon szerettem öltözködni, de a saját stílusomat sokáig nem sikerült megtalálnom. Utólag úgy látom, leginkább másokat utánoztam. Gyerekként figyeltem a társaimat, hogy ki és mi számít népszerűnek, és ennek megfelelő ruhákat viseltem. Felnőttként pedig a trendeket követve próbáltam jól érezni magam a bőrömben. Talán mondanom sem kell, hogy kevés sikerrel.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Nézz szét a CABALA ruhák között!

Találd meg a számodra legjobb darabokat a Te színeidben.

Social Media

További bejegyzések

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

Keresés