#színtípusok – ŐSZ típus

#színtípusok – ŐSZ típus

5c2bd30fc935a8660d6207c23232128d.jpg

AZ ŐSZ SZÍNTÍPUS

Kishazánkban az egyik legritkábban előforduló típusról lesz most szó és igyekszem nektek a képeken keresztül megfelelően szemléltetni azt, hogy milyen tulajdonságok által válik valaki igazán ősz típussá és hogyan emel ki valakit csodásan az őszi természetben fellelhető színvilág.

A színtípus palettájára jellemző 3 fő tulajdonság: MELEG, LÁGY és SÖTÉT. A legfontosabb a színeink kiválasztásakor, hogy ezek a feltételek meglegyenek – amint valamelyik nem megfelelő máris kibillen az összhatás és nem lesz igazán harmónikus az összkép.

70160277_473746820142929_2560920352418955264_n_masolat.jpg

Elég csak egy őszi erdei tájat magunk elé képzelnünk ahhoz, hogy tudjuk milyen színek és színvilág uralja ennek a típusnak a palettáját. Aranyló barnák, homok és föld színek, bézs, mustár, olívás árnyalatok és neutrális színek jellemzik ezt a fő típust. Azok a fáradt, tompa és meleg árnyalatok, melyek a hideg típusokat lebetegítik (legalábbis kinézetükben biztosan) azok a színek lesznek az ősz típus legjobb és legelőnyösebb árnyalatai, hiszen az ő lágyságát, finomságát ezek tudják kiemelni és felturbózni igazán.

70806758_382500072683189_7932303153985224704_n_masolat.jpg

A nagyon élénk és harsány színek képesek elnyomni az ősz típusokat – túlharsongják őket és háttérbe szorítják a megjelenésüket és akár a személyiségüket is. Az ősz típus elveszik az élénk színekben és semmi másra nem tudunk figyelni, nem fogunk emlékezni csak a színre, amiben érkezett. Nagyon fontos tényező egy megfelelő szín kiválasztásakor, hogy milyen hatást érünk el vele – magát a színt veszik majd észre vagy a megfelelő szín hatására mi válunk sokkal figyelemfelkeltőbbé, látványosabbá. Ebben az esetben – élénk felsőt és hideg tónusú rúzst viselve – teljesen eltörpülünk a színekben és azok üvöltenek csak rajtunk. Amennyiben nem ez a cél akkor érdemes az ősz típusnak a túlságosan harsány színeket elkerülnie és lágyabb árnyalatokat keresnie.

70702410_385621892136337_368040588022382592_n_masolat.jpg

Nagyon fontos odafigyelniük az ősz típusoknak arra, hogy meleg tónusú és inkább sötétebb árnyalatokat viseljenek magukon. A túlságosan jeges, hideg árnyalatok teljesen leszürkítik az arcukat – fáradtabbá és akár még öregebbé is tehetik a tekintetüket.  A nagyon élettelen, világos árnyalatok pedig nagyon kevés számukra és nem emeli ki a karakteres vonásaikat és az arcuk mélységét.

untitled_design_masolat.png

Az ősz típusok fokozottan kerüljék a hidegebb árnyalatokat és keresgéljenek inkább a meleg tónusú színek között, mert ezek azok amik a bőrük természetes ragyogását megadja számukra. Élettel telivé és sugárzóvá válnak általuk.

A meleg színek skáláján belül is maradjanak meg a sötétebb színeknél – a túlságosan világos bézses, drappos árnyalatok csupán a Lágy Őszök számára lehet igazán üdítő, az összes ősz altípus számár szükséges egy kis mélységet belecsempészni a megjelenésébe.

A Meleg Ősz típus lehet egy kicsit bátrabb és kísérletezhet akár a narancsosabb árnyalatú rúzsokkal és egy picit az  élénkebb meleg színekkel is játszadozhat.

A Sötét Ősz számára igazán fontos, hogy összhatásában a megjelenése sötétebb legyen – sötét árnyalatú, tompa és meleg árnyalatokat viseljen magán, de mindenképpen legyen valami sötét uralkodó szín a szettjében.

Amennyiben szeretnél jobban belemélyedni a színek világába, kíváncsi vagy, hogy neked mely árnyalatok a legelőnyösebbek vagy az érdekelne, hogy hogyan tudod ügyesen kombinálni a típusod színeit akkor keress meg bátran és segítek neked megmutatni ezeket.

tel.png

A bejegyzés írója:

Elek Bettina

Elek Betti vagyok, szín- és stílustanácsadó, a CABALA ruhamárka megálmodója és tervezője. Kislány korom óta nagyon szerettem öltözködni, de a saját stílusomat sokáig nem sikerült megtalálnom. Utólag úgy látom, leginkább másokat utánoztam. Gyerekként figyeltem a társaimat, hogy ki és mi számít népszerűnek, és ennek megfelelő ruhákat viseltem. Felnőttként pedig a trendeket követve próbáltam jól érezni magam a bőrömben. Talán mondanom sem kell, hogy kevés sikerrel.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Nézz szét a CABALA ruhák között!

Találd meg a számodra legjobb darabokat a Te színeidben.

Social Media

További bejegyzések

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

Keresés