#színtípusok – TAVASZ típus

#színtípusok – TAVASZ típus

1c8458943721ada668e973009d16a92d.jpg

A TAVASZ TÍPUS

Személyes kedvenc színtípusom a tavasz típus – ha egy következő életemben választhatnék akkor biztosan tavasz lennék. 🙂 Vidám, élénk és harsány árnyalatok jellemzik az ő palettájukat. A tavasz megnevezés teljesen jól jellemzi magát a típusra jellemző színvilágot – ebben az évszakban fellelhető élénk, vibráló és felpezsdítő színek melyek az ébredező természetben is megtalálhatóak azok mind szintén felfedezhetők a típus színpalettáján is.

színtípus palettájára jellemző 3 fő tulajdonság: MELEG, ÉLÉNK és VILÁGOS. A legfontosabb a színeink kiválasztásakor, hogy ezek a feltételek meglegyenek – amint valamelyik nem megfelelő máris kibillen az összhatás és nem lesz annyira harmónikus az összkép.

img_0060_masolat.jpg

A tavasz típusoknak a ragyogó meleg, telített, élénk színek hozzák ki az igazi ragyogásukat. Az élénk színek kiemelik szemüket (valósággal vibrálni kezd a tekintetük a telített színek hatására) és még inkább fokozzák a hajuk csillogását is. Egy pici korallos, narancsos szín képes teljesen átvarázsolni az arcukat és megtölteni élettel a tekintetüket is. 

Különösen az élénk tavaszok számára fontos, hogy legyen rajtuk mindig valami élénk, valami erőteljes meleg árnyalat, mert ez az ő megjelenésük igazi fűszere.

60360426_424725418322744_4386195901765386240_n_masolat.jpg

A világos és meleg színek jellemzően nagyon jól állnak nekik, ezért különösen fontos odafigyelniük, hogy semmiképpen ne öregítség magukat túlságosan sötét, komor árnyalatokkal. A sötét élettelen színek viselésekor megfosztják magukat a ragyogástól – és pont ez az, ami a típusukra leginkább jellemző és ami legjobban kiemeli őket. A sötét árnyalatokban a természetes színeik nem tudnak kellőképpen érvényesülni, elnyomják a vonásaikat és az arcukat is – személyiségük is letompul és elvesznek a szín mögött.

img_0028_masolat.jpg

A meleg színtípusok kerüljék az arcuk közelében a hideg árnyalatokat, mert azok élettelenné és szürkévé változtatják azt.

Különöseb fontos a tavaszoknak odafigyelniük a típusukra jellemző MELEG tulajdonságra is, hiszen hiába választanak akár világosabb árnyalatot, ha azonban ezek hideg árnyalatúak akkor teljesen leszürkíti az arcukat és szintén visszavesz a ragyogásukból. A tavasz típusok a hideg, lágy és telítettlen színekben teljesen elvesznek – elvész az igazi varázserejük, ami az élénkségben rejlik. Nem tudnak igazán vibrálóak lenni és sokszor tűnhetnek akár betegnek is ezekben az árnyalatokban.

60279403_2193499724075639_9197214315927568384_n_masolat.jpg

A tavaszoknak leginkább arra érdemes odafigyelniük, hogy keressék és viseljék az élénkebb meleg tónusokat. Minden ami hideg, szürkés, fakó, koszos árnyalatú az levesz a megjelenésükből és élettelen hatást kölcsönöz számukra.
Természetesen a tavasz altípusai között is vannak különbségek és felerősödnek azok a jellemzők, melyek a megnevezéseikben szerepelnek.
Az élénk tavasz típusnak van a legkönnyebb dolga, aki akár a palettátájának valamennyi árnyalatából többet is viselhet egyszerre még így is elkerülve a “papagájos” összhatást, hiszen a természetes színeik remekül elviselik a telített és túlzó párosításokat is.
A meleg tavaszok számára fokozottan fontos, hogy kerüljék a hideg, szürkés árnyalatokat hiszen a meleg típusra egy szintén meleg árnyalatú altípus van hatással. A meleg színek palettáján könnyedén barangolhatnak, de törekedjenek arra, hogy az élénkebb árnyalatok felé billenjen minden esetben a mérleg.
A világos tavasz típusokat csodásan kiemel minden ami krémes, meleg, púderes árnyalatú, a túl sötét viszont teljesen elnyomja őket. Nekik arra érdemes töredekniük, hogy a sötétebb tónusokat kerüljék el igazán.

Amennyiben szeretnél jobban belemélyedni a színek világába, kíváncsi vagy, hogy neked mely árnyalatok a legelőnyösebbek vagy az érdekelne, hogy hogyan tudod ügyesen kombinálni a típusod színeit akkor keress meg bátran és segítek neked megmutatni ezeket.

tel.png

A bejegyzés írója:

Elek Bettina

Elek Betti vagyok, szín- és stílustanácsadó, a CABALA ruhamárka megálmodója és tervezője. Kislány korom óta nagyon szerettem öltözködni, de a saját stílusomat sokáig nem sikerült megtalálnom. Utólag úgy látom, leginkább másokat utánoztam. Gyerekként figyeltem a társaimat, hogy ki és mi számít népszerűnek, és ennek megfelelő ruhákat viseltem. Felnőttként pedig a trendeket követve próbáltam jól érezni magam a bőrömben. Talán mondanom sem kell, hogy kevés sikerrel.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Nézz szét a CABALA ruhák között!

Találd meg a számodra legjobb darabokat a Te színeidben.

Social Media

További bejegyzések

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

Keresés